субота, 24. октобар 2009.

Argentinska torta


Evo jedne brze i ukusne torte za sve one koji vole puno krema :D

Kora:
4 jajeta
4 kasike secera
2 kasike/ali ravne/ kakaoa
2 kasike ostrog brasna

Fil:
250 g margarina sa ukusom slatke pavlake
200 g prah secera
100 g rastopljene cokolade za kuvanje
3 jajeta
100 g mlevenog pecenog lesnika
100 g euro krema/ ili neki drugi/

Preliv:
2 kesice slaga sa ukusom slatke pavlake
1 kesica "kremfix"-a
2 dl kisele vode za slag

Priprema:
Umutiti zumanca sa secerom, dodati kakao, brasno i na kraju nezno umesati cvrstu penu od belanaca. Koru izliti u manji cetvrtasti pleh podmazan i posut brasnom. Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne odvoji od ivica pleha. Izruciti koru na cistu krpu i ostaviti je da se ohladi. Za fil na pari kratko prokuvati jaja sa 100 g prah secera. Posebno umutiti margarin sa ostatkom prah secera, dodati prohladjen skuvani deo fila, sve dobro sjediniti i dodati ostale sastojke. Preko prohladjene kore ravnomerno naneti fil i ostaviti u frizideru da se malo ohladi. Umutiti slag po uputstvu sa kesice, ja ga mutim sa kiselom vodom, dodati “kremfix” da dobijete cvrst slag. Preko fila staviti slag i vratiti tortu u frizider.

Posluživanje:
Meni je ovog puta iz nepoznatih razloga kora ispala talasasta. Bezbroj puta sam je pravila i nikad mi se ovo nije dogodilo, ali zanimljivo je i ovako.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...