субота, 24. октобар 2009.

Argentinska torta


Evo jedne brze i ukusne torte za sve one koji vole puno krema.



Kora:

4 jajeta
4 kasike secera
2 kasike/ali ravne/ kakaoa
2 kasike ostrog brasna

Fil:

250 g margarina sa ukusom slatke pavlake
200 g prah secera
100 g rastopljene cokolade za kuvanje
3 jajeta
100 g mlevenog pecenog lesnika
100 g euro krema/ ili neki drugi/

Preliv:

2 kesice slaga sa ukusom slatke pavlake
1 kesica "kremfix"-a
2 dl kisele vode za slag

Priprema:

Umutiti zumanca sa secerom, dodati kakao, brasno i na kraju nezno umesati cvrstu penu od belanaca. Koru izliti u manji cetvrtasti pleh podmazan i posut brasnom.
Peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne odvoji od ivica pleha.

Izruciti koru na cistu krpu i ostaviti je da se ohladi.

Za fil na pari kratko prokuvati jaja sa 100 g prah secera.
 Posebno umutiti margarin sa ostatkom prah secera, dodati prohladjen skuvani deo fila, sve dobro sjediniti i dodati ostale sastojke.

Preko prohladjene kore ravnomerno naneti fil i ostaviti u frizideru da se malo ohladi.

Umutiti slag po uputstvu sa kesice, ja ga mutim sa kiselom vodom, dodati “kremfix” da dobijete cvrst slag.
Preko fila staviti slag i vratiti tortu u frizider.

Posluživanje:

Meni je ovog puta iz nepoznatih razloga kora ispala talasasta. Bezbroj puta sam je pravila i nikad mi se ovo nije dogodilo, ali zanimljivo je i ovako.