среда, 21. октобар 2009.

Bajadera sa kikirikijem


Malo drugacija bajadera, a moze biti i posna i mrsna...Vi odlucite :)))

Sastojci:

1 kg secera
300 gr margarina
300 gr pecenog i mlevenog kikirikija
500 gr mlevenog posnog keksa
200 gr cokolade
30 kasika vode

Priprema:

Uspinovati secera sa 30 kasika vode.Dodati 250 gr margarina, kikiriki i keks i sve dobro umutiti.Masu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo staviti 100 gr otopljene cokolade, a drugi ostaviti zut. U pleh, malo podmazan margarinom ili staviti foliju, staviti prvo tamni deo, preko zuti fil i po vrhu glazutu od cokolade. Za glazuru na 50 gr margarina istopiti 100 gr cokolade, paziti da ne prokljuca, preliti bajaderu i ostaviti je da se stegne u frizideru.

Posluživanje:

Bajaderu treba praviti dan ranije. Po zelji iseci i sluziti.

2 коментара:

  1. Još nisam pravila bajadere ali planiram ove tvoje, sigurno su super:)

    ОдговориИзбриши
  2. Ako ne volis puno slatko, smanji kolicinu secera bar na 800 g. Hvala :)))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...