субота, 24. октобар 2009.

Brzi Gonzales


Listajuci stare casopise pronsla sam u "HRANA I VINO’" ovaj brz i ukusan kolac…

Testo:
2 soljice za crnu kafu mleka
2 soljice ulja
14 kasika secera
20 kasika ostrog brasna
2 jajeta
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer

Preliv:
15 kasika secera
15 kasika mleka
3 kasike gorkog kakaoa

Priprema:
Mikserom umutimo sve sastojke osim belanaca. Od belanaca umutimo sneg i dodamo na kraju i lagano promesamo da se sjedine svi sastojci. Usuti testo u cetvrtasti, manjih dimenzija, podmascen i brasnom posut pleh. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci kolac oko 2o minuta. Izvaditi kolac iz rerne i prebaciti ga na dublju tacnu ili veci pleh. Zaseci kolac na kocke i preliti toplim prelivom. Za preliv kuvati secer i mleko do potrebne gustine. Dodati kakao i sve jos malo prokuvati. Preliv treba da u neprekinutom mlazu kaplje sa kasike, ne da se zgusne. Preliti kolac i ostaviti ga na hladnom dase dobro prohladi.

Jednostavan kolac od sastojaka kojih uvek ima u kuci. Ja sam ga pravila sinoc oko 21 sat i jutros je bio lepo prohladjen i socan.

2 коментара:

  1. Ovo bas fino izgleda. Socno i mekano, rashladjeno bi bas dobro leglo i u letnje dane.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...