петак, 23. октобар 2009.

Buter kifle

Sastojci:
125 gr butera
1 dl slatke pavlake/ vrhnja/
1 dl mleka
20 gr svezeg kvasca
2 kasike secera
3 zumanceta
500 gr mekog brasna

Nadev:
200 gr crne cokolade

Posipanje:
100 gr prah secera

Priprema:
U mlako mleko staviti secer i kvasac i sacekati da nadodje.
U posudu za mesenje staviti brasno i natrljati buter.
Dodati slatku pavlaku, zumanca i nadosli kvasac.
Umesiti glatko testo i ostaviti ga 1 sat u frizideru.

Podeliti testo na 4 dela, razviti koru i seci trouglove.
Na svaki trougao staviti po kockicu cokolade i zaviti kiflicu.

Slagati u podmazan pleh i peci na 200 stepeni dok blago ne porumene.

Uvaljati ih u prah secer i sluziti.

Posluživanje:
Umesto cokolade mozete staviti dzem, mlevene orahe ili Nutelu…


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...