петак, 23. октобар 2009.

Cokoladna oblanda


Oblande su se nekad cesto spremale za slave i svadbe, a danas ih pomalo zaboravljamo. Ovo je recept moje tete i svi ih rado jedemo i uvek trazimo da nam ih pravi za porodicno okupljanje...

Fil:
1 l mleka
500 g kristal secera
100 g cokolade za kuvanje
2 jajeta
2 kasike secera
1 kasika brasna
1 dl hladnog mleka
1 pakovanje oblandi

Priprema:
U sud za kuvanje staviti mleko i secer i kuvati na tihoj vatri dok se ne vidi trag na dnu serpe kad prodjete varjacom. Posebno umutiti 2 jajeta sa secerom u kompaktnu masu, dodati brasno i polako dodavati hladno mleko da se dobije glatka masa bez grudvica. U kuvano mlekoi secer dodati cokoladu i mesati dok se ne istopi. Zatim polako, u tankom mlazu, dolivati umucenu masu sa jajima i kuvati kao puding. Kad je masa skuvana, skloniti je sa ringle i malo prohladiti. Mlakim filom namazati oblande, pritisnuti teskim predmetom i ostaviti na hladnom da se stegne i prohladi.

Nikako ne stavljati u frizider jer ce vam oblande poprimiti vlaznost!

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...