четвртак, 22. октобар 2009.

Fasir snicle


Ovo je klasika na savremen nacin :))) Recept je iz mamine kuhinje, ali sam ga ja preradila i cesto ga spremam svojim ukucanima :)))

Sastojci:
500 g mlevene junetine
1 integralna kifla/ oko 200 g/
1 glavica crnog luka
po zelji i ukusu Vegeta i biber
1 jaje
po potrebi malo kisele vode/oko 0,5 dl/
za przenje ulje

Priprema:
Mleveno meso dobro rukama mesiti uz dodatak svih zacina. Integralnu kiflu potopiti u malo kisele vode da odmekne. Viljuskom ugnjeciti kiflu i dodati u meso. Dodati jaje i po potrebi jos kisele vode da bude srednje tvrda masa. Ne bi trebalo vise od 0,5 dl kisele vode. Ostaviti smesu bar 1 sat u frizideru. Zagrejati ulje u tiganju i rukom oblikovati snicle i spustati na zagrejano ulje. Kad se uhvati korica sa jedne strane, smanjiti temperaturu i okrenuti drugu stranu i prziti snicle oko 10 minuta. Sluziti uz varivo od graska, boranije ili tikvica. Moze i uz pire krompir, ako vise volite.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...