четвртак, 22. октобар 2009.

Fasir snicle


Ovo je klasika na savremen nacin :))) Recept je iz mamine kuhinje, ali sam ga ja preradila i cesto ga spremam svojim ukucanima :)))



Sastojci:

500 g mlevene junetine
1 integralna kifla / oko 200 g/
1 glavica crnog luka
po zelji i ukusu Vegeta i biber
1 jaje
po potrebi malo kisele vode /oko 0,5 dl/
za przenje ulje

Priprema:

Mleveno meso dobro rukama mesiti uz dodatak svih zacina.
Integralnu kiflu potopiti u malo kisele vode da odmekne.
Viljuskom ugnjeciti kiflu i dodati u meso.
Dodati jaje i po potrebi jos kisele vode da bude srednje tvrda masa.
Ne bi trebalo vise od 0,5 dl kisele vode.

Ostaviti smesu bar 1 sat u frizideru.

Zagrejati ulje u tiganju i rukom oblikovati snicle i spustati na zagrejano ulje.
Kad se uhvati korica sa jedne strane, smanjiti temperaturu i okrenuti drugu stranu i prziti snicle oko 10 minuta.

Sluziti uz varivo od graska, boranije ili tikvica.
Moze i uz pire krompir, ako vise volite.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...