петак, 23. октобар 2009.

Flekice sa sirom


Dosta nam je mesa i teske hrane, vracamo se korenima!!! Malo podsecanje na detinjstvo i rodnu Vojvodinu:D

Sastojci:
200 gr mekog brasna
200 gr ostrog brasna
4 jajeta
malo soli
po potrebi vode

Preliv:
200 gr trapista ili gaude
100 gr butera ili
1 dl ulja
2 kasike mrvica

Priprema:
U sud za mesenje staviti brasno, so i dodati jaja. Uz postepeno dodavanje vode umesiti tvrdo testo. Podeliti testo na 2 lopte. pokriti cistom krpom i ostaviti 30 minuta.Podlogu za mesenje posuti brasnom i oklagijom sto vise rastanjiti u krug. Namotati koru na oklagiju i ostrim nozem zaseci po sredini. Dobicete vise traka koje treba iseci na trake sirine 3cm. Kuhinjskim tockicem iseci flekice dimenzija 3×3 cm.Rasporediti na cistom platnenom stolnjaku da se flekice malo prosuse. To isto uraditi i sa drugom korom. U dublju serpu zagrejati vodu do kljucanja, staviti kasikicu soli i malo ulja i skuvati prosusene flekice. Obicno ih susim oko 30 minuta. Kuvati flekice 10 minuta, ili dok ne isplivaju na povrsinu. U serpu staviti ulje ili buter i zagrejati, dodati mrvice i proprziti do zlatne boje. Flekice procediti i dobro isprati hladnom vodom da se ne bi lepile, dodati u ulje i malo prziti. Dodati narendani trapist ili gaudu, mesati varjacom da se sir otopi i ravnomerno rasporedi po testu. Gotovo je kad sir postane rastegljiv u vidu niti. Sluziti toplo. ako volite malo da vam zamirisu, slobodno stavite malo prsute i prepecite je zajedno sa mrvicama.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...