четвртак, 22. октобар 2009.

Gibanica s kefirom i feta sirom


Recept je iz dnevnih novina i uz malu izmenu vam ga predstavljam…Vazdusasta i ukusna gibanica koju ce svi voleti :)))

Sastojci
Fil:
500 g kora za pitu
300 g Feta sira
1 dl ulja
2 dl kefira
4 jajeta
1 kesica praska za pecivo
po ukusu so

Preliv:
1 dl vode
1 kasika ulja
po zelji so

Priprema:
Izmrviti sir viljuskom, dodajte ulje, so, zumanca, kefir i prasak za pecivo. Sve dobro sjediniti i na kraju dodati sneg od belanaca. Podmazati dublju okruglu posudu, staviti dve kore na dno, a ostale guzvati i umakati u fil. Rasporediti zguzvane kore da ima prostora izmedju. Ne treba ih sabiti.Po vrhu premazati filom i peci gibanicu na 180 stepeni oko 30 minuta. Kad je gibanica skoro pecena, prelijte je sa 1dl tople vode u koju ste dodali 1 kasiku ulja i 1 kasiku soli. Nastaviti sa pecenjem, ali na 230 stepeni da bi gornja kora bila rumena. Jos toplu gibanicu iseci na komade i sluziti po zelji.

Posluživanje:
Moze biti vecera, dorucak ili rucak uz sezonsku salatu

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...