понедељак, 26. октобар 2009.

Gibanica sa krem sirom



Volim gibanicu, ali sam oduvek bila protiv klisea; jaja, sir, kajmak i naravno kore… Evo moje varijante gibanice koja je vazdusasta i manje masna…

Sastojci za 4 osobe:
500 gr tankih kora za pitu
200 gr Feta sira
100 gr krem sira
3 jajeta
1 kesica praska za pecivo
1 kasicica soli
malo, po potrebi ulja i kisele vode

Priprema:
Isitniti Feta sir , dodati krem sir i dobro umutiti da se sjedine.
Dodati jaja, prasak za pecivo i po potrebi kisele vode da fil bude malo redji.
Uzeti pleh, najbolje okrugli, podmazati sa malo ulja i poceti slaganje gibanice।

Odvojiti kore i svaku premazati celom povrsinom spremljenim filom।
Smotati koru tako sto krenemo od temena pravougaone kore.
Dobijeni rolat umotamo u krug i slazemo u pleh.
Ovo cini gibanicu rastresitom i u tome je lepota nje same.
Ostaviti malo fila i njime premazati smotanu gibanicu po povrsini.
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Sluziti toplu. Delovi gibanice ce se sami odvajati i nema muke oko njenog secenja.

4 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...