четвртак, 22. октобар 2009.

Gnezda od mlevenog mesa


Recept iz casopisa "Hrana i vino" i za promenu mozete i ovako spremiti mleveno meso…:)))

Sastojci za 4 osobe:
300 g mlevenog mesa
150 g kackavalja
2 jajeta
1 glavica crnog luka
po potrebi prezle
po ukusu biber i so
malo ulja i vode

Priprema:
Izrendati luk i dodati u mleveno meso koje zacinite po ukusu. Mesiti rukama, dodati 1 jaje i po potrebi prezle da se dobije kompaktna masa od koje mozete oblikovati lopte.Formirati 4 okruglice i u sredini spljostiti prstom i napraviti udubljenje. Izrendati kackavalj i pomesati sa jajetom. Ovim filom napuniti udubljenje u oruglicama. U vatrostalnu posudu staviti mesavinu ulja i vode da bude s prsta visina, spustiti okruglice, poklopiti i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Posluziti toplo uz pire krompir.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...