понедељак, 26. октобар 2009.

Gratinirana boranija


Boraniju cesto spremam na razne nacine...Dok je sezona, i ima je na pijacnim tezgama, spremam zutu olovka boraniju. Kad je nestane, prelazim na zamrznutu i tada uglavnom koristim zelenu olovka boraniju. I ovo jelo je sa takvom boranijom...

Sastojci za 4 osobe:
500 gr zelene boranije iz zamrzivaca
1 l vode
malo soli
2 dl kis.pavlake/ vrhnja/
1 kasika mrvica/ prezle/
2 jajeta
30 gr maslaca
30 gr rendanog Ementalera/ ili drugog sira/
po zelji i ukusu zacin
malo secera

Priprema:
Smrznutu boraniju skuvajte u posoljenoj vodi, sa malo secera da bi zadrzala boju. Ocediti boraniju, stavite u vatrostalnu posudu i prelijte prelivom od pavlake i jaja. Pospite boraniju prezlama i rendanim sirom, odozgo stavite komadice maslaca i zapecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok se lepo ne zarumeni.

Posluživanje:
Sluziti boraniju uz neko meso ili corbu i sezonsku salatu po zelji.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...