уторак, 20. октобар 2009.

Heljdin hleb




Od kad sam krenula da koristim heljdino brasno redovno je u mojoj kuhinji…Ovog puta hleb koji nas je odusevio :)))

Sastojci:

250 g heljdinog brasna
250 g psenicnog brasna
1 kasicica secera
1 kasicica soli
0,5 dl ulja
20 g svezeg kvasca
vode po potrebi

Priprema:

Staviti u posudu brasno i pomesati da se lepo sjedine.
Dodati secer, so, ulje i izmrvljen kvasac i uz dodavanje
tople vode umesiti meakano testo.
Malo ga posuti brasnom, prekriti i ostaviti 60 minuta na TOPLOM DA KISNE.

POSLE TOG VREMENA UZETI TESTO I OBLIKOVATi veknu koju slozimo u podmazan duguljast pleh.

Zagrejati rernu na 250 stepeni, hleb premazati hladnom vodom, zaseci na par mesta ostrim nozem i staviti da se pece.
Posle 15 minuta smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peci dok se ne odvoji od ivica pleha.

Gotov hleb premazati hladnom vodom, istresti iz pleha i umotati u krpu da se prohladi.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...