петак, 23. октобар 2009.

Heljdina pogaca


Veoma brza i jednostavna pogaca. A, ukus?!!! To morate sami da odgonetnete:D

Sastojci za 4 osobe:
200 gr heljdinog brasna
100 gr brasna tip "500"
1 kasika maslinovog ulja
1 kasicica sode bikarbone
malo soli
100 ml kisele vode
100 gr naribane mozzarele

Priprema:
Mlakom kiselom vodom zamesiti testo od svih sastojaka da bude nesto cvrsce, ali elasticno. Ostaviti 15 minuta na toplom mestu. Zagrejati rernu na 200 stepeni, podmazati okrugli pleh, sloziti pogacu i peci oko 20 minuta. Pecenu izvadititi, malo poprskati vodom i uviti u krpu da se prohladi.

Posluživanje:
Prelepa pogaca, punog ukusa i mirisa!!! To morate probati

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...