четвртак, 22. октобар 2009.

Indijaner torta



Stari provereni recept za brzu i ukusnu poslasticu...

Sastojci
Testo:
4 zumanceta
4 kasike zutog secera
4 kasike ulja
4 kasike mleka
1 kasika kakaoa
4 kasike ostrog brasna
na vrh noza praska za pecivo

Saum:
4 belanceta
250 gr kristal secera
80 ml vode
ili...
500ml slatke pavlake/ vrhnja/
4 kasike prah secera
1 kesica "Kremfixa"

Glazura:
120 g cokolade za testo
70 g butera
1 jaje

Priprema:
Odvojiti zumanca od belanaca. Umutiti zumanca sa secerom i dodati sve ostale sastojke za testo. Podmazati i pobrasniti pleh i staviti testo, te peci na 180 stepeni dok se ne odvoje ivice podloge od pleha. Probati cackalicom da li je peceno. Izvaditi koru i prohladiti. Pripremiti saum po zelji. Mozete praviti od secera, tad je mnogo sladje, ili od slatke pavlake. Od secera i vode skuvati gust sirup, belanca umutiti u cvrst sneg i polako dodajte vruc sirup i sve vreme mesati mikserom. Mesati dok se ne ohladi saum i dobijete lepu gustinu sauma. Izruciti saum preko kore i poravnati. Na tihoj vatri istopiti cokoladu i buter i dodati jaje i sve malo prokuvati. Skinuti sa vatre prohladiti i preliti tortu. Tortu prohladiti i servirati.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...