петак, 23. октобар 2009.

Integralni hleb


Dugo vec imam modlu za hleb, ali nisam imala odgovarajuci recept. Pronasla sam ga i malo modifikovala, a recept je zlatiborski…

Sastojci:
400 gr integralnog psenicnog brasna
200 gr belog brasna
40 gr svezeg kvasca
1 kasicica soli
0,5 dl mleka
malo secera
po potrebi mlake vode
1 jaje
1 kasika susama
1 kasika ulja
nekoliko kapi sirceta
malo margarina

Priprema:
Brasno pomesati i dodati so, a kvasac pripremiti u mlakom mleku sa secerom. 
Kad je kvasac nadosao uliti ga u brasno, dodati ulje i sirce i uz dolivanje mlake vode umesiti testo da se ne lepi za ruke.

Ostaviti ga 30 minuta na toplom mestu da naraste. 
Premesiti ga i staviti u modlu za hleb koju ste bogato namazali margarinom.
 Ostaviti ga jos 30 minuta da “kisne’, dok ne popuni modlu. 

Zagrejati rernu na 220 stepeni, premazati hleb jajetom i posuti susamom te peci oko 30 minuta. 

Kad je pecen treba da je lagan i da se odvojio od ivica modle. 
Izvaditi hleb, malo ga “umiti” hladnom vodom, uviti u cistu krpu i ostaviti da se prohladi.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...