петак, 23. октобар 2009.

Jagnjeca corba



Omiljena corba u nasoj kuci koja se sprema za praznike…

Sastojci:
500 gr jagnjetine i crne džigerice
1 glavica crvenog luka
1 koren persuna
1 koren paskanata
1 veca sargarepa
1 koren/50 gr/ celera
1 kasika brasna
malo ulja
malo aleve paprike
po zeli i ukusu Vegeta
2 kasike pirinca/ rize/
50 gr paradajz pirea
po potrebi vode

Priprema:
Sitno iseckati luk i sve korene i na malo ulja prodinstati par minuta. Dodati sitno iscenu jagnjetinu i sve zajedno prodinstati. Dodati kasiku brasna, malo aleve paprike i naliti vodom da se kuva. Pri kraju kuvanja, kad je meso mekano, dodati opran pirinac, Vegetu i paradajz pire. Sve jos desetak minuta prokrckati i ostaviti na toploj ringli do sluzenja. Ko voli ljuto moze dodati biber ili ljutu alevu papriku. Moze se napraviti corba bez paradajz pirea, a onda kuvanu corbu zaciniti umucenim zumancetom sa mlekom i zakiseliti limunom. Tada se corba ne moze podgrevati da vam ne bi “prokisla”...

Posluživanje:
Svaki praznicni rucak zapocinjemo ovom corbom, a sledi jagnjece pecenje.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...