уторак, 20. октобар 2009.

Jovanine lazanje ili Pizza lazanje


Moja Jovana voli sve sto je italijansko, a ovog puta sam je iznenadila i obradovala za rodjendan, kombinacijom lazanja i pizza ukusa…:)))

Sastojci:
8 listova/kora/ za lazanje
2 dl kisele pavlake/ vrhnja/
2 dl pavlake za kuvanje
200 g pizza sunke
200 g Gaude
malo kecapa
malo origana
1 jaje
200 g mariniranih sampinjona
malo ulja

Priprema:
Skuvati kore za lazanje po uputstvu,
prosusiti ih krpom i pripremiti vatrostalnu
posudu dubljih zidova.

Premazati dno posude uljem i sloziti
prvi red kora za lazanje.

Umutiti kis. pavlaku s jajetom i premazati
sa 2 kasike ove smese kore.
Poredjati pizza sunku, preliti kecapom,
posuti origanom, prekriti iseckanim sampinjonima
i posuti narendanom Gaudom.
Opet staviti kore i sve ponoviti dok ne
utrosite sve kore.

Na vrhu su kore koje premazete mesavinom
kisele pavlake i jaja.

Celu lazanju preliti pavlakom za kuvanje i
peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok
se ne uhvati rumena korica po vrhu.

Malo prohladiti i seci.

Posluživanje:

Ovo je moja kombinacija, a vi mozete po
zelji nesto dodati ili oduzeti.
Dobre su i tople i hladne i bili smo
zadovoljni ovom kombinacijom.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...