четвртак, 22. октобар 2009.

Juneci gulas s noklama




Jelo koje se cesto sprema i jede u Vojvodini :))) Malo sam se podsetila i napravila gulas…

Gulas:
500 g junetine od buta
malo ulja
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
po ukusu Vegeta, biber i aleva paprika
po potrebi voda
1 dl paradajz soka

Nokle:
150 g ostrog brasna
o,5 dl vode
2 jajeta
1 kasika ulja
malo soli

Priprema:

Na ulju proprziti iseckan luk, dodati meso
iseceno na kocke, sargarepu na kolutove,
posuti Vegetom i dinstati.
Povremeno dolivati vodu. Pri kraju, kad je meso
mekano, dodati alevu papriku i paradajz sok
i jos malo prokrckati.

Pripremiti nokle:

Umutiti jaja sa uljem i postepeno dodati
vodu i so, a zatim polako dodajte brasno
i sve vreme lupajte varjacom.

Sto duze “lupate” testo ono ce biti vazdusastije.

U gulas dodati malo vode da se dobije redje jelo,
a zatim kasicicom praviti nokle i spustati u gulas
koji kljuca.

Smanjiti temperaturu i kuvati oko deset minuta
da se nokle lepo skuvaju.

Vodu dodavati pre nokli, ali samo koliko
je potrebno da jelo bude socno.

Sluziti uz sezonsku salatu.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...