субота, 17. октобар 2009.

Kifle sa sirom

U sve mlako mleko staviti secer, so i kvasac i sacekati da se malo digne. Dodati ulje, jaje i polako dodavati brasno i mesiti, prvo varjacom, testo. Na pocetku malo lupati testo kao za krofne. Izrucitti na pobrasnjenu povrsinu i umesiti, polako dodajuci brasno, mekano testo. Podeliti ga na 8 loptica, prekriti i ostaviti 3o minuta da kisne. Pripremiti fil. Uzimati svaku lopticu, rastanjiti u krug i iseci na 8 trouglova. Filovati i saviti kifle. Redjati ih u pleh. Kad krenete da pravite kifle ukljucite rernu na 200 stepeni i dok vi sve smotate i rerna ce se dobro zagrejati. Svaku kiflu premazati jajetom i izmedju njih staviti po komad margarina. Peci na 200 stepeni do rumene boje.

Testo:

5 dl
mleka
2 dl
ulja
40 g
svezeg kvasca
1 kasika
secera
1 kasika
soli
1
jaje
oko 1100 g
mekog brasna
kao orah
margarina

Fil:

200 g
sira
1
jaje
na vrh noza
praska za pecivo

Premaz:

1
jaje
250 g
margarina

2 коментара:

  1. Cestitam draga Jafi, samo naprijed sa tvojim finim receptima i pecivima, ja cekam i one "moje" kifle ;), pusa :*

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...