понедељак, 19. октобар 2009.

Kravajcici


Pomalo zaboravljeno pecivo koje moze biti i sa razanim brasnom...

Sastojci:
20 g svezeg kvasca
4 dl vode
400 g mekog psenicnog brasna
200 g razanog brasna
1 kasicica secera
1 kasicica soli

Priprema:
Rastopiti kvasac u mlakoj vodi, dodati kasiku brasna, kasicicu secera i sacekati desetak minuta da kvasac nadodje. U dublji sud pomesati brasna, dodati so i staviti nadosli kvasac pa sve to zamesiti. Kada je testo umeseno tako da se odvaja od posude, ostaviti ga jos 1 sat na sobnoj temperaturi da naraste.

Naraslo testo staviti na pobrasnjen stolnjak i podeliti na deset loptica. i lepo ih oblikovati. Podmazati okrugli pleh i redjati lopticu jednu do druge i ostaviti jos 30 minuta da kisne. Zagrejati rernu na 220 stepeni i peci oko 30 minuta. Gotove kravajcice poprskati hladnom vodom i uviti u cistu krpu da se malo prohlade.
Posluživanje
Ukus kravajcica podsetice vas na hleb iz pekara kojih vise nema.Ovako izgledaju na preseku
Kad se dobro ohlade, stavite ih u plasticnu kesu i bice mekani i sutradan. Mi smo pravili sendvice i bili smo odusevljeni ukusom.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...