петак, 23. октобар 2009.

Krekeri s belim vinom

Krekere svi volimo i evo jednog neobicnog recepta za prhke i ukusne grickalice…:D

Testo:
1 dl belog vina
2 dl ulja
1 zumance
1 kasicica soli
1 kesica praska za pecivo
40 g rendanog parmezana
oko 450 g brasna tip "500"

Premaz:
1 belance
po zelji susam, biber ili aleva paprika

Priprema:
Od svih sastojaka umesiti testo ne suvise mekano. Mozda ce vam biti masno, ali posle 1 sat provedenog u frizideru bice dobro za razvlacenje. Na pobrasnjenoj ploci rastanjiti testo na sto tanje i modlicom sa nazubljenim krugovima vaditi krekere. Moja je modlica metalna, precnika 5cm. Slagati krekere na pleh, koji mozete ostaviti ne podmazan ili staviti pek papir, premazati umucenim belancetom i posuti po zelji: susam ,biber ili alevu papriku. Zagrejati rernu na 180 stepeni i peci krekere do rumene boje. Ja sam u ove krekere dodala 50g integralnog brasna, a ostalo je brasno tip “500”. Podsecaju na integralne krekere, pa ko voli moze kombinovati… Vodite racuna da testo ne bude tvrdo jer ce se mnogo mrviti.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...