петак, 23. октобар 2009.

Kukuruzni hleb


Domaci hleb je uvek najbolji...Ovo je moj omiljeni :)))

Sastojci:
1 kg brasna tip "500"
200 gr kukuruznog brasna
40 gr svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasika soli
1 kasika sirceta
500 ml mlake vode
0,5 dl ulja

Priprema:
U malo mlake vode staviti secer i kvasac da se rastopi i malo podigne. U sudu za mesenje pomesati brasno/oko 800 gr/, kukuruzno brasno, so , ulje i sirce. Dodati kvasac i uz dolivanje mlake vode i ostalog brasna umesiti testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti 30 minuta da kisne, pa ga premesiti. Tako uciniti dva puta na po 30 minuta. Posle toga na pobrasnjenoj povrsini napraviti dve vekne hleba, staviti ukalup za hleb ili tepsiju koja je podmazana uljem. Jos 30 minuta kisne, staviti u hladnu rernu,uljuciti na 220 stepeni i peci30 minuta.Posle smanjiti na 150 stepeni i peci jos 10 minuta. Ispecen hleb malo poprskati vodom i uviti u krpu da se prohladi.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...