уторак, 27. октобар 2009.

"Lagani" podvarak



Podvarak ne mora uvek biti tezak i pun masnoce...Na ovaj nacin spremljen je mnogo laksi za varenje, a meso birajte po svom ukusu...



Sastojci za 4 osobe:

1 kg kupusa ribanca
1 glavica crvenog luka
1 dl ulja
1 kafena soljica pirinca
meso po zelji: pileci batak ili krila
po ukusu Vegete i aleve paprike
5-6 komada suvih sljiva
po potrebi vode

Priprema:

Kupus staviti u dublji sud, naliti hladnom vodom da ogrezne i na ringli prokuvati do kljucanja.
Ovim ce se skratiti postupak spremanja podvarka, nece trebati puno ulja i nece biti prekiseo.

Na ulju proprziti luk i dodati ocedjen kupus, zaciniti i uz dolivanje vode dinstati oko 60 minuta. Dodati opran pirinac, meso, alevu papriku, sljive i uz malo vode prokrckati desetak minuta.

Pleh u kojem ce se peci malo podmazati uljem, sloziti podvarak i zapecei u rerni na 200 stepeni da meso bude mekano i rumeno. Vreme potrebno zavisi od jačine rerne. Oko 30 minuta je dovoljno.

Posluživanje:

Iznenadice vas ovaj podvarak jer se bolje vari i mnogo je laksi za spremanje…

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...