уторак, 20. октобар 2009.

Lenja pita

Kad stigne jesen najvise volim miris koji se siri dok spremam ovu pitu...

Testo:

250 g masti
200 g secera
2 jajeta
1 zumance
1 dl mleka
1 kesica praska za pecivo
po potrebi mekog brasna

Fil:

1 kg jabuka
2 kasike griza
2 kasike secera
1 kesica cimeta
Za posipanje:
po potrebi kristal secera

Za posipanje:
po zelji kristal secer

Priprema:
Penasto umutiti mast sa secerom i
dodati jaja. Sve umutiti uz dodavanje
mleka.
Polako dodavati brasno pomesano s
praskom za pecivo.
Umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke.

Podeliti testo na dva dela i prvi deo razviti
na velicinu pleha u kojem ce se peci pita.

U podmazan pleh staviti prvi deo testa i
rasporediti po njemu narendane i od soka
iscedjene jabuke pomesane sa secerom,
cimetom i grizom.
Prekriti drugim delom testa i po gornjoj kori
posuti kristal secer.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pitu dok
se ne zarumeni.
Probati cackalicom da li je pecena pita nakon
30 minuta.Iskljuciti rernu i ostaviti jos 5- 10 minuta
da se lepo ispece.

Prohladiti i seci pitu po zelji.

Posluživanje:
Ova pita se ne seceri prah secerom, jer je dovoljno slatka.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...