петак, 23. октобар 2009.

Lisnate kiflice


Ako ste pomislili da su ovo kiflice od kupovnog lisnatog testa, niste u pravu!!! Ovo je testo u kucnoj izradi. Probajte i kombinujte oblike po zelji!!!

Sastojci:
250 gr margarina
300 gr brasna tip "500"
malo soli
po potrebi vode

Priprema:
U dublji sud za mesenje staviti brasno i posoliti po zelji. Dodati margarin sobne temperature i dobro ga rukama umesiti sa brasnom. Po potrebi doliti vode da se dobije glatko testo koje se ne lepi. Testo prekriti folijom i ostaviti u frizideru najmanje 5 sati, a bolje bi bilo preko noci. Izvaditi testo i staviti na pobrasnjenu radnu povrsinu i oklagijom razviti na debljinu 0,5 cm. Mozete seci kiflice, praviti pogacice ili trouglove… Filovati po zelji: sir, sunka ili sl. Premazati zumancetom i peci u rerni zagrejanoj na 250 stepeni dok ne porumene.
Ako pravite posnu varijantu, u testo stavite jednu kasiku sirceta. Postupak mesenja i razvijanja je isti. Kiflice puniti biljnim kackavaljem, a pre pecenja premazati hladnom vodom. Za bolje listanje peciva na dno rerne staviti serpicu sa toplom vodom. Iznenadice vas rezultat!!!

Posluživanje:
Testo moze posluziti i za slane pite, rol virsle… Prhko je i topi se u ustima.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...