петак, 23. октобар 2009.

Medenjaci


Ovo su kolaci koji polako padaju u zaborav i sve je manje dece koja znaju za njih. Da se ne zaborave kolaci nasih baka…:D

Testo:
500 g brasna
200 g secera
2 jajeta
2 zumanceta
4 kasike otopljenog meda
1 kesica cimeta
1 kesica praska za pecivo

Premaz:
2 belanceta
4 kasike secera u prahu

Priprema:
Sve sastojke za testo smesiti u kompaktnu masu i ostaviti 2 sata da odstoji. Zagrejati rernu na 200 stepeni i praviti loptice, velicine oraha, slagati na podmazan i brasnom posut pleh, malo spljostiti loptice i peci medenjake . Pecene medenjake dobro prohladiti i pripremiti cvrstu penu od belanaca i prah secera. Prohladjene medenjake uvaljati u penu od belanaca i secera, rasporediti na ravnu plocu i osusiti ih.

Posluživanje:
Ovako spremljeni medenjaci mogu dugo da stoje na vazduhu prekriveni samo cistom krpom.Nikako ih ne drzati u frizideru ili plasticnoj kutiji.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...