петак, 23. октобар 2009.

Mekana lenja pita

Znam da svi volite i cesto pravite klasicnu lenju pitu…Ali, vredi probati i nesto novo. Ovo je lenja pita koja je mekana, socna , a ukus je neodoljiv :D

Testo:
3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo

Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica burbon vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza

prah secer za posipanje

Priprema:
U sud za mucenje staviti jaja i secer i
mutiti dok se ne dobije lepa penasta smesa.

Dodati ulje, jogurt i jos malo umutiti da se
sve sjedini. Dodati brasno sa praskom za
pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo.

U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke,
ovo uraditi pre mucenja testa, dodati secera
po zelji, vanilin secer i cimet.
Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike griza
da bi dobili gustinu fila.

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

U podmazan i brasnom posut pleh staviti
polovinu testa i peci ga 10 minuta da se
malo uhvati korica. Izvaditi pleh, rasporediti
fil i prekriti drugom polovinom testa.
Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta.

Probati cackalicom po sredini kolaca da li je dobro pecena.
Cackalica mora biti suva.

Ohladiti kolac, iseci po zelji i posuti prah secerom po zelji.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...