петак, 23. октобар 2009.

Pekarske kifle


Ima dosta slicnih recepata za ove kifle, ali ove se malo razlikuju u motanju… Vredi probati ovaj nacin jer su dugo, dugo mekane…:D

Testo:
1kg brasna tip"500"
250 ml mleka
250 ml kis. vode
250 ml ulja
40 g svezeg kvasca
1 kasika secera
3 kasicice soli
1 kasika jabukovog sirceta
i jos malo ulja

Premazivanje:
1 jaje
1 kasika ulja

Posip:
po zelji kim,lan ili susam

Priprema:
U mlaku mesavinu mleka i kisele vode staviti secer i kvasac i sacekati da nadodje. Treba ok 10 minuta. U sud za mesenje staviti polovinu brasna, dodati so, ulje i sirce i nadosli kvasac. Dodavati ostalo brasno i umesiti glatko mekano testo koje se ne lepi za ruke. Pokriti ga cistom krpom i ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta da udvostruci kolicinu. Uzeti testo i podeliti ga na 8 lopti, a zatim svaku jos podeliti na 4 manje lopte. Dobicete 32 loptice koje ostavite jos 10 minuta da kisnu. Radnu povrsinu ili musemu na kojoj ce te praviti kifle premazati uljem, a takodje i oklagiju kojom tanjite loptice. Svaku lopticu tanjiti samo sa jedne strane da dobije izgled velikog jezika. Smotati kiflu sa sto vise namotaja . Sloziti kifle u pleh, pokriti i ostaviti ih 1 sat na toplom mestu da kisnu. Ostavite dovoljno mesta njih jer ce bas popuniti i mogu se slepiti tokom pecenja. Zagrejati rernu na 250 stepeni, smanjiti na 200 stepeni i peci kifle do rumene boje. Pre pecenja premazati svaku kiflu ulupanim jajetom sa 1 kasikom ulja. Posuti po zelji: susamom, lanom ili kimom.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...