понедељак, 19. октобар 2009.

Piletina sa cornfleksom



Ovo je jedan od omiljenih nacina spremanja piletine u nasoj kuhinji...Probajte i vi.

Sastojci za 6 osoba:
500 grama pileceg belog
3 jajeta
po zelji so
1 dl ulja
malo mekog brasna
150 grama cornfleksa

Priprema:
Meso iseci na tanke snicle tako da ih ne treba lupati.
Umutiti penu od belanaca pa dodati malo soli i zumanca
i sve blago promesati da se sjedini, a da ostane dobra pena.

Cornfleks u posudi isitniti na sitnije komade da bi se lepse
uvaljale snicle.
Ulje zagrejati u tiganju,pa smanjiti temperaturu za jedan
i u to spustati snicle.Prvo uvaljati snicle u brasno,
pa u jaja i na kraju u cornfleks i spustati na vrelo ulje.
Cim se uhvati korica smanjiti tem. za jos jedan podeok i
okrenuti snicle.Svaka strana treba da se przi po 5 minuta
i paziti da snicle ostanu zute jer cornfleks brzo potamni.

Slagati snicle na oval i tek sad posoliti sa obe strane po zelji.
Ako volite hrskave snicle ostavite ih ne pokrivene,a za mekse snicle
mozete ih prekriti alu-folijom do sluzenja.

Posluživanje:
Sluziti uz prilog po zelji:pire krompir,varivo od povrca ili samo uz sezonsku salatu.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...