четвртак, 22. октобар 2009.

Piletina u kari sosu


Brzo, socno i ukusno spremljena piletina :))) Posluziti po zelji uz baren pirinac/rizu/, testeninu ili neko povrce :))

Sastojci:
300 g pileceg belog mesa
2 kasike maslaca
2 kasike brasna
1 dl pavlake/ vrhnje/ za kuvanje
1 kasicica karija
po ukusu: so, biber, mesavina suvih zacina
po potrebi malo mleka
seckani list persuna
malo majorana

Priprema:
Belo meso iseci na kocke i uvaljati u brasno. U tiganju blago zagrejati maslac i spustiti piletinu da porumeni sa obe strane. Dodati pavlaku, promesati i kuvati 1-2 minuta da se dobije gustima umaka. Ako je gust, razrediti sa malo mleka. Sve ovo raditi na umerenoj temperaturi. Dodati kari, so, biber i mesavinu zacina. Kuvati par minuta i skloniti sa ringle te posuti persunom i majoranom i sluziti uz obaren pirinac ili testeninu.

Posluživanje:
Lagano i brzo jelo za letnje vrucine i mlade domacice koje vole zdravu hranu :)))

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...