среда, 21. октобар 2009.

Pita s mesom

Uvek kada se nesto slavi ili docekuju gosti, ova pita je na nasoj trpezi...Neodoljiva je i topla i hladna, ako ostane :)))

Fil:
600 g kora za pitu
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
malo ulja
2 kuvana jajeta
po ukusu biber, vegeta i aleva paprika

Preliv:
5 jaja
2 dl kisele vode
2 dl toplog ulja
200 ml kisele pavlake/ vrhnja/

Priprema:
Na ulju prodinstati luk i meso
i zaciniti po ukusu.

Prohladiti pa dodati
izrendana kuvana jaja.
Podmazati pleh i slagati
kore.Na svaku drugu stavljati
fil.Po zavrsetku iseci na parcad
i preliti prelivom.

Umutiti jaja i pavlaku, dodati kiselu
vodu i ugrejano ulje.
Preliti pitu i ostaviti 2 sata
da sve upije. Možete je ostaviti i
preko noći u frižideru.

Peci na 200 stepeni da porumeni.
Prohladiti i iseci . Malo prohladiti, iseći parčad i služiti.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...