субота, 24. октобар 2009.

Pita sa pecurkama


Kombinacijom nekoliko recepata nastala je ova pita...

Potrebno je:
500 gr grckih kora za pitu

fil:
500 gr sampinjona
0,5 dl ulja
1 glavica crnog luka
po zelji i ukusu vegeta i biber
1 casa kisele pavlake
200 gr feta sira ili krem sira
4 jajeta

preliv:
1 dl ulja
1 dl vode
1/2 kesice praska za pecivo

Priprema:
Na ulju proprziti luk i dodati sitno iseckane sampinjone.
Prziti ih dok ne odmeknu i po zelji zaciniti.
Umutiti jaja sa kis. pavlakom i sirom.
Zagrejati mesavinu vode i ulja do kljucanja,skinuti sa vatre i dodati prasak za pecivo.
Uzeti srednju tepsiju pravougaonog oblika i podmazati je sa malo ulja.
Pitu slagati tako sto preko svake kore prelijemo malo preliva i razmazemo,
a posebno krajeve da ne ostanu suvi.Naizmenicno kore prelivati pecurkama,pa kora sa prelivom , onda kora,pa preliv sa jajima i tako dok se ne potrosi sva kolicina.
Ostaviti malo fila sa jajima za prelivanje poslednje kore koju pre pecenja
zasecemo na parcad zeljene velicine.
Pitu peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni,smanjiti posle 15 minuta
na 200 stepeni i peci jos 15 minuta da bude lepo rumena.
Dobro bi bilo da ostane malo preliva sa uljem i vodom i preliti
vec pecenu pitu,pa vratiti u iskljkucenu rernu i ostaviti jos
5 minuta da lepo upije.Malo prohladiti pa iseci pitu.

Sluziti mlaku pitu.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...