субота, 24. октобар 2009.

Pizza od kora




Ovo je osnovni recept,ali ja svaki put jos nesto dodam i svako moze menjati po zelji …

Sastojci za 6 osoba:
500 gr kora za gibanicu/deblje su/
3 jajeta
200 gr krem sira ili kis.pavlaku
150 gr pizza sunke
150 gr mocarele
po zelji kecap,origano i ulje

Priprema:

Umutiti jaja sa krem sirom ili kis,pavlakom.
Narendati sunku,narendati mocarelu i poceti slaganje.

Svaku koru prvo premazemo uljem,pa smesom sa jajijma i
slagati kore jednu preko druge.

Na gornju koru /obicno naslazem pet kora/premazati kecap,posuti sunku,
mocarelu i origano.Uviti u rolat.

Obicno imam dva rolata od 500 gr kora.
Kad zurim odmah secem s prsta debele rolate i
redjam u pouljen pleh/okrugli/.

Preko svakog rolatica premazati fil sa jajima,
posuti mocarelom i peci u rerni na 200 stepeni
da porumeni.

Moze se pri kraju iskljuciti rerna i ostaviti
desetak minuta da se zavrsi pecenje da pizza ne bi
bila gnjecava.

Rolati se mogu ostaviti u zamrzivacu 2 sata da se
lakse seku na rolatice.

Mogu se i zamrznuti, pa izvaditi pre pecenja 30 minuta
i zavrsiti sa pripremom i pecenjem.

Posluživanje:

Sluziti uz jogurt kao veceru ili kao toplo predjelo
za goste,rodjendane i ostalo…

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...