петак, 23. октобар 2009.

Pogaca sa susamom



Brza i ukusna pogaca...:)

Testo:
2-3 case od 2dl brasna tip "500"
1 casa kis. mleka ili jogurta
1 kasicica soli
1 dl ulja
1 prasak za pecivo
1 zumance

Premaz:
1 belance
po zelji susam

Priprema:
U posudu staviti kis.mleko ili jogurt, dodati so, ulje, zumance i na kraju prasak za pecivo sa brasnom. Ako pravite pogacu sa kis. mlekom treba nepune 3 case brasna, a ako pravite sa jogurtom stavite 3 case brasna. Umesiti glatko testo sa nauljenim rukama i odmah staviti u brasnom posut pleh za pecenje. Premazati je umucenim belancetom i posuti susamom po zelji. Ostaviti je 15, zagrejati rernu na 220 stepeni i peci oko 30 minuta, ili dok se ne zarumeni. Toplu malo poprskati hladnom vodom, uviti u cistu krpu i ostaviti je desetak minuta da se prohladi. Sluziti toplu.

Posluživanje:
Ova pogaca je dobra i hladna.

Kolicina brasna zavisi od gustine kis. mleka ili jogurta i dodajte ga postupno. Posle druge case rukama mesiti testo, i ako je lepo mekano, prestati sa dodavanjem brasna. Obavezno ruke nauljiti da se lepo oblikuje gornja kora. Dodala sam ove sugestije da vam se ne dogodi da pogaca ima brasnjav ukus. U originalnom receptu je ova kolicina brasna, ali meni je otislo malo vise od 2 case.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...