петак, 23. октобар 2009.

Pogaca "Sunce"


Svako ima svoju omiljenu pogacu, a ovo je moja omiljena… To je prva pogaca koju sam naucila da spremam i sada sam se samo podsetila koliko je dobra...



Sastojci

Testo :

1 kg brasna tip 400
2,5 dl tople vode
1 1/2 kasicica soli
2 kasike secera
40 g svezeg kvasca
3 kasike ulja
2 case kiselog mleka
3 cela jajeta
2 belanceta
250 g margarina

Premaz:

2 zumanceta
malo margarina

Priprema:

U toploj vodi rastvoriti secer i kvasac. Kada kvasac nadodje dodavati sve sastojke osim margarina i umesiti glatko testo. Ako vam sa lepi za ruke moze se dodati jos brasna.
Ostaviti 30 minuta da testo “odmori ”.

Razviti testo u koru kao za strudlu i premazite umucenim margarinom. Uviti u rolat i seci ukoso komade koje redjate u okrugki pleh ili serpu od 4l. Ovo je mera za dve takve pogace.

Komade testa slagati u obliku Sunca.Pleh mora biti dobro podmazam margarinom.

Ostaviti pogace da kisnu 2 sata., a zatim se premazu umucenim zumancetom i po vrhu doda margarin po zelji.

Peci na 250 stepeni, smaniti kad se blago zarumeni na 150 stepeni i peci oko 30 do 35 minuta.

Moze se zamrznuti sve sa plehom i po potrebi izvaditi da kisne 2 sata , pa peci pogacu.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...