уторак, 20. октобар 2009.

Pogačice ili perece




Ovo su pogacice koje su redovno deo posluzenja za praznike i rodjendane... Male i lisnate brzo nestaju sa stola.


   
       SASTOJCI:

350 g sitnog kravljeg sira
250 g margarina
1 jaje
1 kasicica soli
300 g brasna

Premaz:

1 jaje

Priprema:

Od svih sastojaka umesiti testo koje se ne lepi za ruke.
Prekriti prianjajucom folijom i ostaviti u frizideru najmanje 2 sata. Moze i preko noci da ostane.

Na pobrasnjenoj podlozi razviti koru debljine 0,5 cm i nekoliko puta preklopiti kao lisnato testo. Postupak ponoviti vise puta, ali svaki put posuti sa malo brasna i oklagijom razvuci sto tanju koru. Poslednji put razvuci koru 0,5 cm debljine i casicom vaditi pogacice.

Poslagati ih na pleh , premazati jajetom i po povrsini ostrim nozem zaseci krstic. Peci na 200 stepeni do zlatne boje. Ovako spremljene pogacice ce se listati i topiti u ustima.

Od istog testa često spremam i perece. Perece premažem jajetom i posipam susamom.



Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...