среда, 21. октобар 2009.

Pohovani plavi patlidzan


Sezona je plavog patlidzana i koristim razne recepte za spremanje, a ovo je jedna varijanta dobro poznatog recepta…

Sastojci:
1 veci pl. patlidzan
100 g na listove isecene prsute ili suvog karea
100 g na listove isecene Gaude
2 jajeta
malo soli
po zelji : prezle ili susam
malo persunovog lista
po potrebi ulje za przenje
po potrebi brasno

Priprema:
Plavi patlidzan dobro oprati, ne ljustiti, pa iseci na kolutove od 1 cm debljine. Svaki kolut raseci na pola, ali ne do kraja. To ce biti “dzepovi” za punjenje. Posoliti pl. patlidzan i ostaviti ga da odstoji oko 1 sat. Zagrejati ulje u tiganju, u svaki kolut patlidzanastaviti list Gaude i prsute, uvaljati u brasno, jaja umucena sa malo soli i na kraju po zelji u susam ili prezle. Spustati na vrelo ulje i prziti sa obe strane da porumeni. Vaditi na papirni salvet da upije visak ulja, ali nemaga, i sluziti uz grcku salatu.

Posluživanje:
Meni je ovo bio rucak, a moze i kao toplo predjelo

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...