четвртак, 22. октобар 2009.

Posna pita sa sampinjonima


Za sve koji vole ovakvu kombinaciju, jedna lagana i ukusna pita :D

Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g sampinjona
1 praziluk/ poriluk/
malo ulja
po zelji biber, so ili vegeta
100 g posnog biljnog kackavalja

Preliv:
1 dl vode
1 dl ulja
1/2 kesice praska za pecivo

Priprema:
Oprane, ociscene i iseckane sampinjone prodinstati zajedno sa iseckanim prazilukom na malo ulja.Zaciniti po ukusu, skloniti sa ringle i umesati 100 g narendanog biljnog kackavalja. Pripremiti preliv tako sto ce te prokuvati vodu i ulje, prohladiti i dodati prasak za pecivo. Podmazati pleh uljem i slagati pitu. Po tri kore prskati prelivom, a na trecu na jednom kraju rasporediti fil i uviti rolat. Tako uraditi sa svim korama. Zaseci pitu na kocke i preliti prelivom koji vam je ostao od kora. Zagrejati rernu na 200 stepeni i ispeci pitu da bude rumena. Izvaditi je iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti 30 minuta da se prohladi. Iseci kocke i sluziti.

Posluživanje:
Ova pita je dobra i topla i hladna, ako ostane :D