четвртак, 22. октобар 2009.

Posna pogaca


U dane posta dobro dodje mirisna, a tako jednostavna pogaca.


Sastojci za 4 osobe:
1 dl mlake vode
1 dl ulja
300 gr brasna
1/2 svezeg kvasca
1 kasicica soli
malo secera za kvasac
po potrebi posni krem margarin

Priprema:
U mlaku vodu dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje. 
Zatim dodati ostale sastojke i brasno postepeno dodavati i umesiti srednje tvrdo testo da se ne lepi za ruke. 
Ostaviti 10 minuta pa razviti oklagijom krug koji premazemo margarinom i preklopimo kao lisnato testo.
To isto ponoviti joj jednom, a zatim staviti pogacu u podmascen pleh i dok se rerna zagreje na 250 stepeni neka kisne. 
Pre stavljanja u rernu premazem je hladnom vodom i pecem u rerni dok ne porumeni. 

Toplu pogacu izvadim iz pleha malo premazem vodom i uvijem u cistu krpu i ostavim desetak minuta da odstoji pre sluzenja.
Pogaca se kida i lepo je razlistana.

1 коментар:

  1. Kakva razlistenost,mislis bel pamuk,prekrasna gletka, a za vkus i da ne zboruvam

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...