петак, 23. октобар 2009.

Posne kroasane


Dugo sam listala recepte tragajuci za posnim kroasanama, ali nisam nasla odgovarajuce…Malo sam se "poigrala" i nastale su prlepe kroasane!!! Prhke i rskave, svi smo bili iznenadjeni i odusevljeni novim "specijalitetom kuce"...:D


Sastojci:
2 dl kisele vode
1 dl ulja
40 gr svezeg kvasca
malo secera
1 kasicica soli
125 gr margarina
500 gr brasna tip "500"

Fil:
100 gr biljnog kackavalja

Premaz:
0,5 dl vode
0,5 dl ulja
na vrh noza praska za pecivo

Priprema:
U mlaku kiselu vodu staviti malo secera i kvasac te sacekati da se kvasac rastvori. Dodati ulje, so i postepeno dodavati brasno.Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga pokrivenog na toplom mestu da naraste. Podeliti testo na 5 loptica i ostaviti 15 minuta. Razviti svaku lopticu na velicinu tanjira i po njoj narendati margarin iz zamrzivaca. Slagati krugove jedan preko drugog i na svaki, osim na poslednji, rendati margarin. Rastanjiti oklagijom krugove u veliku koru, sto tanje moze, narendati margarin preko kore i saviti u rolat. Rolat podeliti na 5 delova i ostaviti 15 minuta da naraste testo. Svaki deo razviti u pravougaonik, sto tanje, i cik-cak seci trouglove.Kod mene je ispalo 6 trouglova. Na svaki trougao staviti malo rendanog biljnog kackavalja i zaviti kiflice. Redjati kiflice u pleh i ostaviti jos malo da narastu. Zagrejati rernu na 250 stepeni i pripremiti premaz. Prokuvati vodu i ulje,malo prohladiti i dodati prasak za pecivom. Ovim bogato namazati kroasane pre pecenja i ispeci ih da budu blago rumene.

Posluživanje:
Ovog puta sam kombinovala razano i belo brasno i ukus je neverovatan…:D 
Malo je vise rada oko ovih kroasana, ali mnogo su bolje od kupovnih…Probajte.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...