недеља, 18. октобар 2009.

Reform torta

Jednom davno, jos sam bila daleko od kuvanja, probala sam ovu tortu i ljubav na prvi pogled jos uvek traje…Nadam se da smo svi bar jednom probali ovu lepoticu, a za sve ostale, evo malo modernizovanog klasicnog recepta :)))



Sastojci
Kore:
12 belanaca
300 g secera
400 g pecenog i samlevenog lesnika
Fil:
12 zumanaca
12 kasika secera
250 g butera
200 g mlecne cokolade


PRIPREMA:

Od belanaca umutiti cvrsti sneg, dodati secer i dalje mutiti dase dobije glatka pena. 
Dodati samlevene, prethodno pecene, lesnike i nezno sjediniti masu.
Od ove smese peci 4 kore na plehu za dobos tortu, ili vec kakav pleh imate. 
Na dno pleha staviti pek papir, sipati cetvrtinu smese i na 180 stepeni peci korice. 

Za fil penasto umutiti zumanca sasecerom i kuvati fil na pari. Ja kuvam fil u loncu za mleko. 
Kad je fil skoro kuvan, vidi se trag po dnu suda, staviti mlecnu cokoladu da se istopi u toplom filu.

Skinuti fil sa ringle, prohladiti i dodati prethodno umucen buter. 
Sjediniti fil i filovati prohladjene kore. 
Po vrhu tortu premazati filom i posuti mlevenim lesnikom.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...