петак, 23. октобар 2009.

Rol virsle




Za sve ljubitelje rol virsli jos jedan recepr u nizu…Ovaj me je odusevio ! :D

Sastojci:
700 gr brasna tip " 500 "
3 jajeta
1 kocka svezeg kvasca
2 dl mleka
1 dl ulja
1/2 case kis. pavlake/ vrhnja/
2 kasicice soli
malo secera za kvasac

Fil :
po potrebi i zelji virsle, sir, kackavalj ili slicno

Premaz :
1 zumance
100 gr otopljenog margarina
susam ili kim za posipanje

Priprema:
U toplo mleko dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje.
Stavljati redom jaja, kis. pavlaku, ulje i sa brasnom zamesiti testo.
Ostaviti ga 30 minuta na toplom mestu da kisne.

Podeliti na 6 delova i ostaviti jos 15 minuta.
Rastopiti margarin i pripremiti fil.
Svaku lopticu razviti u velicinu plitkog tanjira i
preliti istopljenim margarinom.

Preklopiti sledecom korom i pritisnuti po rubovima da ne
iscuri margarin. Tako slagati koru na koru i poslednju ne prelivati
margarinom.

Ostaviti 10 minuta i razviti tanku koru pravougaonog oblika.
Seci pravougaonike 12×15 cm.
Na jedan kraj staviti virslu ili fil, a drugi zaseci na tri mesta.
Rolati virslu ka zarezima, spajati krajeve, a zrezi da budu gore.

Ukljuciti rernu na 250 stepeni i za to vreme premazati rol virsle
zumancetom i posuti susamom. Peci na 200 stepeni/
smanjiti rernu/ dok ne porumene.

Sluziti uz jogurt ili kefir.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...