петак, 23. октобар 2009.

ŠARENI KOLAČ


Kad poželite brz desert koji sjedinjuje belu i crnu čokoladu, probajte ovaj šareni kolač.


Testo:

30 ml ruma
70 g čokolade za testo
3 jajeta
140 g margarina
140 g šećera
70 g brašna

Glazura:

100 g bele čokolade
40 g čokolade za testo

Priprema:

Za testo umutimo belanca u čvrst sneg. Žumanca umutimo sa margarinom i šećerom,dodamo rum i narendanu čokoladu za testo. U tu smesu dodamo sneg od belanaca i brašno.Sve lepo sjediniti i izliti u manji pleh podmazan uljem.

Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo kolač 15 minuta.

Izvadimo kolač iz pleha i malo ga prohladimo.

Na pari otopiti belu čokoladu i preliti preko testa koje se prohladilo. Čokoladu za testo istopiti na pari i uz pomoc čačkalice išarati kolač u obliku paukove mreže.

Kolač ostaviti u frižideru da se lepo ohladi, a zatim ga seći u štanglice.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...