среда, 21. октобар 2009.

ŠKOLJKE

Brza vecera ili posluzenje za iznenadne goste…

Sastojci:

Testo:
20 gr svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 dl mlake vode
1 dl jogurta
1 dl ulja
1 dl kis. pavlake/ vrhnja/
1 kasicica soli
500- 600 gr brasna tip "500"

Fil:
100 gr kecapa
100 gr pizza sunke
100 gr gaude
po zelji origano

Premazivanje:
1 jaje

Priprema:
U mlaku vodu staviti secer i kvasac i sacekati da malo nadodje. Pomesati brasno/0ko 500 g/ sa ostalim sastojcima i dodati nadosli kvasac.Zamesiti testo da se ne lepi za ruke. Ako vam je jogurt redji trebace vam vise brasna, mozda i celih 600 g. Ostaviti testo na toplom da udvostruci kolicinu. Razviti testo na debljinu 0,5 cm i vecom casom ili modlom vaditi krugove. Premazati svaki krug kecapom, posuti rendanom sunkom , gaudom i origanom. Preklopiti krug i viljuskom pritisnuti krajeve da se ne otvore kod pecenja. Slagati u pleh, premazati jajetom i peci na 200 stepeni do rumene boje.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...