четвртак, 22. октобар 2009.

Slane ruzice


Brze, mekane i ukusne… Nestace sa tanjira dok se okrenete :)

Sastojci:
Testo:
2 dl jogurta
1,5 dl ulja
1 kasicica soli
1 kesica praska za pecivo
400 g brasna tip "500"

Fil:
100 g mekog sira
1 belance

Premaz:
1 zumance

Priprema:
Zamesiti mekano testo koje se
ne lepi za ruke.
Testo je bas mekano i masno,
ali se nece lepiti za ruke sa
ovom kolicinom brasna.
Brasno dodavati pomalo ,
jer ako je jogurt gusci,
nece trebati sva kolicina brasna.

Ako vam je lakse merite na casu od
jogurta i stavite prvo 3 case,
a ostalo po potrebi dok rukama
mesite testo.

Ostaviti testo 15 minuta da stoji,
a za to vreme pripremiti fil od
umucenog belanceta i isitnjenog
mekog sira po zelji/ kravlji, kozji ili ovciji/.

Zagrejati rernu na 200 stepeni.

Na pobrasnjenoj podlozi rastanjiti
testo na debljinu od 0,5 cm i vecom
casom vaditi krugove.
Meni je ispalo 20 krugova.

Na svaki krug staviti malo fila i
sakupiti testo u ruzicu da ne curi fil.

U okrugli uljem podmazan pleh slagati
ruzice sa malo prostora izmedju koji ce
popuniti prilikom pecenja.

Premazati zumancetom i peci u zagrejanoj
rerni do zlatne boje.


Od ovog testa mozete praviti oblike po zelji
ili peci u kalupu za mafine.

Fil po sopstvenom ukusu, moze i slatka
verzija bez soli u testu :)))

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...