четвртак, 22. октобар 2009.

Teletina u senfu i belom vinu


Telece snicle mozete spremiti i ovako… Ukusne, socne i mekane snicle koje ce svi voleti :D

Sastojci za 4 osobe:
500 g telecih snicli
0,5 dl belog vina
malo ulja
po potrebi vode
1 glavica crnog luka
malo persunovog lista
1 koren sargarepe
po ukusu: so i biber
malo brasna
kasika senfa

Priprema:
Snicle blago izlupata,s jedne strane uvaljati u brasno i kratko proprziti na zagrejanom ulju. Izvaditi snicle, a u serpu staviti sitno iseckan luk i sargarepu pa kratko prodinstati. Vratiti snicle u serpu, posoliti i pobiberiti po ukusu, naliti mesavinom vina i vode i dinstati oko 15 minuta na srednjoj temperaturi.Dodati senf i sve dobro sjediniti sa tecnoscu koje ima u sudu. Preruciti sve u vatrostalnu posudu, staviti poklopac i u rerni na 200 stepeni peci sve oko 45 minuta. Posluziti uz prilog po zelji i sezonsku salatu. Pre sluzenja posuti persunovim listom.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...