четвртак, 22. октобар 2009.

Teletina u senfu i belom vinu


Telece snicle mozete spremiti i ovako… Ukusne, socne i mekane snicle koje ce svi voleti :D



Sastojci za 4 osobe:

500 g telecih snicli
0,5 dl belog vina
malo ulja
po potrebi vode
1 glavica crnog luka
malo persunovog lista
1 koren sargarepe
po ukusu: so i biber
malo brasna
kasika senfa

Priprema:

Snicle blago izlupata,s jedne strane uvaljati u brasno i kratko proprziti na zagrejanom ulju.
Izvaditi snicle, a u serpu staviti sitno iseckan luk i sargarepu pa kratko prodinstati.

Vratiti snicle u serpu, posoliti i pobiberiti po ukusu, naliti mesavinom vina i vode i dinstati oko 15 minuta na srednjoj temperaturi.
Dodati senf i sve dobro sjediniti sa tecnoscu koje ima u sudu.

Preruciti sve u vatrostalnu posudu, staviti poklopac i u rerni na 200 stepeni peci sve oko 45 minuta.

Posluziti uz prilog po zelji i sezonsku salatu. Pre sluzenja posuti persunovim listom.