субота, 17. октобар 2009.

Zapecena testenina



Za sve ljubitelje testenine, nesto brzo, moze biti i rucak i vecera…:)))

Sastojci :
500 g
cipkaste testenine
za kuvanje:
voda, so i ulje
300 g
kravljeg sira
200 ml
kis. pavlake/ vrhnja/
malo
soli
3
jajeta
malo
ulja
po zelji:
nesto suhomesnato
150 g
Gaude

Priprema
Skuvati testeninu po uputstvu, ocediti i ne ispirati. Umutiti belanca, dodati zumanca, kiselu pavlaku, sir i posoliti po zelji. Sve dobro sjediniti, dodati naseckano suhomesnato. Posudu za pecenje dobro podmazati, testeninu ubaciti u smesu od sira i dr, promesati i usuti u posudu za pecenje. Po vrhu posuti narendanom Gaudom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se lepo ne zarumeni po vrhu.Jos toplo iseci na zeljenu parcad i sluziti.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...