понедељак, 23. новембар 2009.

Lazanje Carbonara


Tragajuci po internetu pronasla sam lazanje sa ovim nazivom…Kako smo veliki obozavaoci lazanja, morala sam ih isprobati. Samo sam smanjila kolicinu nekih sastojaka, a neke druge povecala, i prilagodila nasem ukusu :)))

Sastojci:
500 g kora za lazanje
malo maslinovog ulja
2 cena belog luka
300 g sampinjona
100 g stisnjene sunke
100 g dimljenog mesa
2 dl kuvanog paradajz soka
2 dl kisele pavlake/ vrhnja/
po ukusu origano, so, biber
1 kasicica secera
300 g Gaude

Priprema:
Pripremiti kore za lazanje po uputstvu. Na zagrejanom ulju proprziti vrlo kratko iseckani beli luk i dodati iseckane sampinjone. Prziti ih oko 15 minuta i dodati iseckanu sunku i dimljeno meso i kratko proprziti. Zaciniti po zelji i dodati kuvani paradajz pomesan sa kasicicom secera. Skloniti sa ringle i umesati kiselu pavlaku. Sve dobro sjediniti, malo prohladiti i slagati lazanje.

Vatrostalni sud malo podmazati, staviti koru, preliti sosom i bogato posuti narendanom Gaudom. Tako uraditi sa svim korama i sosom. Po vrhu posuti narendanu Gaudu i peci u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Paziti da ne pregori gornja kora i po potrebi smanjiti temperaturu i peci dalje na 150 stepeni do rumene boje. Sluziti malo prohladjenu da bi mogli da je isecete.

Posluživanje:
Ko voli moze dodati jos malo Kecapa u sos. Ja sam i po vrhu prelila sos i tek tad dodala gaudu. Lazanje su bile socne, ali nije nista iscurilo. Taman kako volimo :))

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...