уторак, 17. новембар 2009.

Lazanje sa sampinjonima


Jos jedan recept za omiljene lazanje…Malo drugaciji od klasike, ali ukusan i lagan za spremanje :)))

Sastojci
12 kora za lazanje

Nadev:
150 g mlevene junetine
150 g sampinjona
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
1 kasika ulja
1 kasika paradajz pirea
1 kasika brasna
po ukusu so, biber, majcina dusica i origano

Sos:
200 ml pavlake za kuvanje
200 ml kisele pavlake
i sir za rendanje

Priprema:
Skuvati testo i prosusiti.
Na ulju prodinstati luk,
dodati meso, iseckane sampinjone
i malo prodinstati. Dodati sve
ostale sastojke i zacine i kuvati
dok ne postane gusto.

Pomesati pavlake za sos .
Pomesati sos i nadev i time
filovati kore sve dok ne potrosite.

Po vrhu pospite nastruganim sirom po zelji.

Peci na 200 stepeni do rumene boje.

Posluživanje:

Meni je ostalo mesavine sosa i fila, pa sam time prelila poslednju koru i tek tad narendala Gaudu .

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...