уторак, 17. новембар 2009.

Pita sa zlatiborskim rezancima


Ovo je pita koja je nastala od onoga sto se zateklo u kuci...

Sastojci:
200 g zlatiborskih susenih rezanaca od heljdinog brasna
200 g sirnog namaza sa 1% m.m
2 dl kis. pavlake/ vrhnja/ sa 12% m.m
2 jaja
malo soli
1 dl jogurta sa 0% m.m
1 kesica praska za pecivo
po potrebi kis. vode
100 g integralnog brasna
malo ulja

Priprema:
Pomesati sirni namaz, jaja, kis. pavlaku, so,jogurt, prasak za pecivo i dodati kiselu vodu da smesa bude gustine kao za palacinke. Staviti susene rezance, bez lomljenja, pomesati da lepo upiju sve sastojke i dodati integralno brasno, Sve dobro sjediniti i ostaviti 15 minuta da malo stoji u tom sudu gde ste sve pomesali. Zagrejati rernu na 200 stepeni, nauljiti okrugli pleh i sipati masu. Peci na 200 stepeni oko 30 minuta do zlatne boje. Dobro prohladiti i seci po zelji.

Posluživanje:
Sluziti uz jogutr ili kiselo mleko kao veceru ili dorucak. Ova pita je dobra i hladna ako ostane.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...